Home Vraag & antwoord Met dank aan Contact Exameneisen en reglementen
Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een inlogcode aanvragen?


Via acadamy@imko.nl of via telefoonnummer 088- 270 12 81

Hoe werkt de navigator?


De online opleidingen starten met een inhoudsopgave. Die inhoudsopgave staat links binnen een scherm dat uitklapt zodra je de cursus start. Klik met de muis het onderwerp aan dat je wilt leren en klik vervolgens op het pijltje. Het scherm klapt dan weg en er blijft een kleurenbalkje zichtbaar. Dit hulpscherm heet navigator. Na of ook tijdens een opleiding kun je het scherm aanklikken waarna het open klapt. Vervolgens kun je een nieuw onderwerp aanklikken waarmee je aan de gang wilt gaan of kiezen voor een klik op de zwarte balk om weer terug te komen in het hoofdmenu.

Wat is een tutorial?


Met het woord tutorial geven we een naam aan een manier waarop een hoofdstuk is uitgevoerd. Het ziet er een beetje uit als een tijdschrift. Deze manier van leren geeft veel vrijheid omdat de deelnemer zelf beslist hoeveel informatie hij/zij leest. Net als in een gewoon leerboek. Je kunt hier een kop van een paragraaf lezen en vervolgens denken dit weet ik al en doorgaan naar de volgende kop. Je kunt er ook voor kiezen om de link naar de verdiepingspagina aan te klikken. Er wordt dan een scherm gevuld met meer informatie over het onderwerp. Je kunt ook klikken op het groene bolletje en dan klik je automatisch door naar de encyclopedie. Je komt dan terecht binnen de encyclopedie bij het onderwerp waarmee je bezig was.

Wat is een drill and practice?


De drill and practice is vooral bedoeld om op een speelse manier de feitenkennis aan te leren die noodzakelijk is om je vak als verkoper goed te beheersen. Je krijgt een serie vragen die aan de orde kunnen komen in een gesprek met een klant en daarop moet je het goede antwoord kiezen. De vragen worden bij een foutief antwoord in willekeurige volgorde opnieuw aangeboden.